nye elevatorer Metro

Elevatorer for Metroselskabet

Etablering af ekstra elevatorer

 

For at forbedre adgangsforholdene til tre metrostationer i København etablerer Aarsleff Rail A/S ekstra elevatorer for Metroselskabet I/S. De nye elevatorer er udført i to entrepriser, to elevatorer i hovedentreprise og en elevator i totalentreprise.

Arbejderne udført i hovedentreprise på Nørreport Station og Kongens Nytorv blev afsluttet i henholdsvis maj og august 2014. Totalentreprisen på Frederiksberg Metrostation udføres i 2017.

 

Komplette elevatoranlæg

Etableringen af de nye elevatorer udføres ved at etablere hul i det eksisterende stationstag og derefter klargøre loftsbjælker og vægge til installation af ny elevatorskakt. Samtidig udføres elevatorgrube på de eksisterende perroner. Efterfølgende sænkes elevatorskakten ned gennem hullet i taget, og elevatorerne installeres.

Afslutningsvis reetableres belægninger omkring elevatorerne og glastage.

 

Midlertidig sporspærring

Da stationerne oprindeligt blev bygget, var det ikke planlagt, at der skulle etableres ekstra elevatorer. Der er derfor flyttes flere vitale kabler til en midlertidig byggepladsafskærmning. Kablerne er  efterfølgende flyttet til en ny permanent placering efter etableringen af elevatoren.

Omlægningen af kablerne krævede sporspærring i begge metrospor.

 

Fokus på sikkerhed

Alle arbejder udføres på metrostationer i drift. Det har betydning for udførelsen, blandt andet fordi der skal tages hensyn til brugernes adgang til og fra perronerne. Det betød også, at arbejderne på Kongens Nytorv i første omgang blev udskudt i tre måneder for ikke at forstyrre julesalget i de omkringliggende gader i København.

Grundet ekstra stort fokus på sikkerheden bliver der udarbejdet talrige risikovurderinger, og arbejdsmetoderne bliver tilrettet undervejs for at undgå utilsigtede hændelser.

 

FAKTA

  • Type: Tovbåren med polyethan-belagt stålbælte
  • Last: 1.600 kg / 21 personer
  • Hastighed: 1,6 m/sek.
  • Meiller-glascenterdøre med rustfri stålramme
  • Stol indvendigt mål: 1.350 × 2.500 × 2.300 mm
  • Almindelig handicapvenlig iht. EN 81-70.

 

Bygherre

Metroselskabet I/S

 

Aftaleform

Hovedentreprise: Nørreport og Kongens Nytorv

Totalentreprise: Frederiksberg

 

Entreprenør

Aarsleff Rail A/S

 

Underentreprenør

Otis A/S

Ebbes Kleinsmedie A/S

 

Rådgiver

COWI A/S

 

Anlægsperiode

September 2013-april 2017

UK / DK contact : +45 8734 3000
: +45 3634 4640
info@aarsleffrail.com